Ιστορία

Για τα παγωτά “Λαζός” το ταξίδι στην υπέροχη γεύση τού παγωτού ξεκινά το 1964 στην Καβάλα, από τον Γεώργιο Σερεφίδη που παράγει το πρώτο του παγωτό.

1966

Αποφασίζει το ταξίδι αυτό να γίνεται στην Αθήνα. Έτσι, μαζί με τη σύζυγό του και τα δύο του παιδιά, βρίσκονται στην αρχή στο Ν.Ηράκλειο πουλώντας το παγωτό του με το κλασσικό καροτσάκι τού παγωτατζή στις γύρω περιοχές.

1972

Γίνεται ο πρώτος εκσυγχρονισμός στο εργαστήριο παραγωγής παγωτού, το οποίο βρίσκεται πλέον στη Λυκόβρυση, σε ιδιόκτητο χώρο και με καλύτερες υποδομές.

1976

Γίνεται δυναμικά η πρώτη είσοδος της δεύτερης γενεάς (ο γιος τής οικογένειας Κυριάκος Σερεφίδης) που σηματοδοτεί την έναρξη μιας πορείας και εισάγει τις νέες τάσεις στον χώρο, χωρίς ποτέ να χάνεται η αίσθηση της παράδοσης.

1984

Συμμετέχει πλέον όλη η οικογένεια στην επιχείρηση και συνεχίζεται η ανανέωση σχεδιάζοντας καινούριες γεύσεις και είδη παγωτού.

1988

Αποφασίζεται η δημιουργία οργανωμένης λιανικής πώλησης των προϊόντων. Έτσι, φτιάχνεται μια gelateria μπροστά από τον χώρο τού εργαστηρίου. Σιγά-σιγά αυξάνονται οι γεύσεις τού παγωτού, χωρίς να χάνονται οι μυρωδιές και οι αναμνήσεις τού παρελθόντος.

2005

Γίνεται πλήρης ανακαίνηση όλων των χώρων (παραγωγής και διάθεσης) βάσει των νέων προδιαγραφών για τους χώρους επεξεργασίας τροφίμων.

Σήμερα

με τη νέα ανακαίνιση που φέρνει τη σφραγίδα της τρίτης γενιάς που μπήκε δυναμικά από το 2015, το ταξίδι στη γεύση τού παγωτού συνεχίζεται με συμμάχους τα αγνά υλικά, το μεράκι, την αγάπη, την όρεξη, την τήρηση των κανόνων για ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα.